Πρόστιμο στην Τράπεζα Πειραιώς από ΣΕΠΕ | Γαργάρα το έκαναν το θέμα τα news sites

Διάβασα για το πρόστιμο – μαμούθ, ύψους 1.635.000 ευρώ που επιβλήθηκε στην Τράπεζα Πειραιώς από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, επειδή βεβαιώθηκαν πάνω από 100 παραβάσεις υποδηλωμένης εργασίας. Ένα μεγάλο μέρος του προσωπικού δηλαδή έκανε υπερωρία την ώρα που έγινε ο έλεγχος χωρίς να είναι δηλωμένη από την τράπεζα…

Σωστά, λοιπόν, η Επιθεώρηση Εργασίας, επέβαλε το πρόστιμο, αφού πρώτα ζήτησε εξηγήσεις από την Τράπεζα Πειραιώς, οι οποίες δεν έπεισαν. Διαβάζω ότι η διοίκηση της τράπεζας προσπάθησε να δικαιολογήσει τις αδήλωτες υπερωρίες λέγοντας ότι είναι στελέχη της τράπεζας κλπ.

Έκανα μια αναζήτηση να δω πόσα «ενημερωτικά sites» ασχολήθηκαν με το θέμα, δημοσιεύοντας έστω απλά το θέμα. Κολοκύθια. Δύο-τρία news sites έχουν την είδηση, τα περισσότερα «μεγάλα» news sites το έχουν κάνει γαργάρα το θέμα.

Και πώς να μη το κάνουν γαργάρα όταν συνήθως είναι «μπουκωμένα» από διαφίμηση; Γίνεται να βλάψουν τον μεγάλο πελάτη που τα ενισχύει με μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο; Όχι βέβαια.

Οπότε καλύτερα να κρύψουμε το θέμα και να συνεχίσουμε τα διθυραμβικά άρθρα για άλλες ενέργειες της Τράπεζας Πειραιώς που «αξίζει» να μαθαίνει το αναγνωστικό κοινό.

ΥΓ: Μου έκανε εντύπωση το ύψους του προστίμου. Δυστυχώς -πες με καχύποπτο- πιστεύω ότι δεν θα πληρωθεί ούτε το 1/3 από αυτό το πρόστιμο, για να μη πω ότι λέω πολλά.

Τέλος θα ήθελα να παραθέσω και links προς τα sites που δημοσίευσαν την είδηση:

ThePressProject.gr: Πρόστιμο 1.635.000 ευρώ στην Πειραιώς για παραβάσεις υποδηλωμένης εργασίας

Dikaiologitika.gr: ΣΕΠΕ: «Καμπάνα» 1,6 εκατ. ευρώ για παράνομες υπερωρίες στην Τράπεζα Πειραιώς

EfSyn.gr: Πρόστιμο 1.635.000 ευρώ στην Πειραιώς

DocumentoNews.gr: Η τράπεζα Πειραιώς έφαγε πρόστιμο 1.6 εκατ ευρώ από το ΣΕΠΕ

 

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.